Stilling:

Seksjonsleder for seksjon for fiskehelse og biosikkerhet

Søknadsfrist: 20.06.2018

Veterinærinstituttet

Veterinærinstituttet søker gode hoder med engasjement, vilje og godt humør som vil finne løsninger på store samfunnsutfordringer i Norge og i verden. Som nasjonalt beredskaps- og forskningsinstitutt avdekker og avverger Veterinærinstituttet smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsa til dyr, fisk, mennesker og miljø. Videre jobber instituttet på lag med myndigheter og næringsliv for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer.

Veterinærinstituttet har rundt 330 ansatte på seks steder i landet. Hele instituttet er nå i en endringsfase der konseptet én helse gjennomsyrer arbeidet for å styrke beredskap og kunnskapsutvikling. I 2020 flytter hovedkontoret til moderne forsknings- og laboratoriefasiliteter nå under bygging på Ås.

Ved Veterinærinstituttet Oslo, Seksjon for fiskehelse og biosikkerhet er det ledig en fast stilling som

SEKSJONSLEDER

Seksjon for fiskehelse og biosikkerhet hører til Avdeling for fiskehelse og har ansvar for sykdomsdiagnostikk, sykdomsoppklaring, beredskap og biosikkerhet hos oppdrettsfisk, villfisk og krepsdyr, samt for forskning og oppdragsvirksomhet innen disse fagområdene. Seksjonen har nasjonale og interne referansefunksjoner innen sykdomsdiagnostikk og har ansvaret for koordinering av overvåkingsprogrammene innen fiskehelse. Kunnskapsstøtte til myndighetene og privat sektor om fiskehelse og sykdomskontroll er sentrale oppgaver med formål å bidra til en bærekraftig bioproduksjon i oppdrettsnæringen. Seksjonen har for tiden 13 ansatte.

ARBEIDSOPPGAVER/ANSVAR

Seksjonsleder har ansvar for strategisk, faglig, økonomisk, personal og administrativ ledelse av seksjonens virksomhet. Seksjonsleder skal være en pådriver for å øke seksjonens aktivitet innen diagnostikk og sykdomsoppklaring, oppdragsvirksomhet fra næringsaktører samt forskning og metode- og teknologiutvikling i samarbeid med andre enheter i og utenfor Veterinærinstituttet. Ansvar for å ivareta nasjonale og internasjonale referansefunksjoner samt for beredskap mot alvorlige smittsomme sykdommer ligger i stillingen.

KVALIFIKASJONER/ØNSKET BAKGRUNN

Det søkes etter en leder med veterinær-, fiskehelsebiologi- eller annen relevant biologisk utdanning med dokumentert erfaring og med motivasjon for lederoppgaver. Det kreves forskningserfaring fortrinnsvis med doktorgrad innen relevant fagområde. God generell kunnskap om fiskesykdommer og fiskeoppdrett vil bli tillagt stor vekt. Kontakt/nettverk med oppdrettsnæringen, kundeforståelse, samt interesse og erfaring med å hente forskningsoppdrag/næringsoppdrag vil også tillegges vekt.

Kjennskap til Veterinærinstituttets samfunnsoppdrag og rolle er en fordel. God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller et skandinavisk språk og engelsk er et krav for stillingen.

Vi søker etter en framtidsrettet, faglig ambisiøs og samspillende person med vilje til endringsledelse. Personlig egnethet, motivasjon, initiativ, handlekraft, og gode kommunikasjons- og samarbeidsevner vil bli tillagt stor vekt.

Stillingen lønnes som seksjonsleder i kode 1211 etter Statens regulativ i lønnstrinn 76 - 82 (kr 713 600 848 800) avhengig av ansiennitet og/eller kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte søkere vil høyere lønn kunne vurderes. Fra lønnen trekkes det 2 % til Statens pensjonskasse.

Veterinærinstituttet kan tilby medlemskap i Statens pensjonskasse med forsikringsordninger og lånetilbud, fleksibel arbeidstid/sommertid, et godt arbeidsmiljø, mulighet for barnehageplass og mulighet for leie av bedriftshytte. Veterinærinstituttet har inngått avtale om inkluderende arbeidsliv (IA-bedrift).

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til avdelingsdirektør Edgar Brun tlf 911 23 595.

Søknad med CV sammen med kopier av vitnemål og attester sendes via denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli gjort offentlige, jfr. Lov om rett til innsyn i dokumenter i offentlig virksomhet (Offentleglova § 25). Reservasjon mot oppføring på offentlig søkerliste må begrunnes skriftlig. Søkeren vil bli varslet dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Søknad merkes: 24/18

Søknadsfrist: 20.06.2018

Web: www.vetinst.no

Kontakt: Edgar Brun (Avdelingsdirektør)

Telefon: +47 91123595 / +47 23216365

E-post: edgar.brun@vetinst.no

Powered by Labrador CMS